CLIMB
Ga naar de inhoud

In en Uit ademen, waarom zo belangrijk?

Sport Je Mee
Gepubliceerd door in Sport Pilates ·
Tags: Adem

Flankademing, welke volgorde... in of uit?

Op deze vraag bijten verschillende knappe koppen zich stuk. De vraag die gesteld hoort te worden is deze. Welke ademing hoort bij jou, jij bent uniek. Dus algemene instructies gelden niet.

Ik heb wel een paar aandachtspunten die je zelf kunt invullen.


1. Er zijn grof weg 3 soorten ademing. Hoog, buik en flanken.
Welke past bij jou en de oefening.
Bedenk dit, bij buikspieroefeningen, liggende en recht zittend. Krijg je compressie in de buikholte. Je zou dan kunnen kiezen voor uitademing, compressie vermindering, via combi buik en flank ademing.

2. Ik adem liever omgekeerd in en uit, zoals de boekje voorschrijven. Kies in eerste instantie wat beter bij je past. Misschien dat je later open staat voor een verandering.

3. Moeilijk is het zeker, maar het mag je niet in de weg staan om de oefening goed te beheersen. Concentratie en beheersing zijn belangrijker!

Flankademing, help wat is dat?
De
flankademhaling kan zittend (op de grond of op een stoel) of staand worden geoefend. Voor een juiste uitvoering van de oefening probeer je de ribben naar buiten te duwen bij het inademen. Daarbij je Powerhouse geactiveerd. Bij de oefening kunnen de handpalmen tegen de zij op de ribben leggen om de beweging te voelen.
Geen commentaren


Terug naar de inhoud